Alpine A110: een limited edition als eerbetoon aan het eeuwfeest van Le Mans

10mnd geleden | Nicolas Morlet

Dit weekend is het honderd jaar geleden dat de eerste 24 uren van Le Mans werd georganiseerd. Een race die het merk Alpine in 1978 won. Om dit te vieren, biedt de fabrikant een gelimiteerde serie van 100 exemplaren van zijn A110 R aan.

De Alpine A110 R Le Mans is - zoals de naam al doet vermoeden - gebaseerd op de Alpine A110 R. Hij maakt gebruik van dezelfde 1,8 liter-motor met 300 pk en krijgt een speciaal uiterlijk, inclusief speciale wielen om de prestaties te optimaliseren, met name het remvermogen. De witte lak contrastreert met een zwarte motorkap en blauwe biezen die van de motorkap naar het uiteinde van de achterspoiler lopen. Het 24-uurslogo staat ook op de voorspatborden en de hoofdsteunen.

Aan de achterkant is de achterruit vervangen door een carrosseriepaneel van koolstofvezel om het gewicht (1.082 kilo) te verlagen. De auto accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 3,9 seconden, met een topsnelheid van 285 km/u. Alpine wijst er ook op dat deze versie profiteert van een speciale 'Hunaudières'-ophanging, genoemd naar het beroemde rechte stuk van de race, die de ophanging 5% stugger maakt voor nog meer stabiliteit.

140.000 euro, een gratis rondje over het circuit

Deze speciale editie is duidelijk bedoeld voor een enthousiast publiek. En hij gaat het vorstelijke bedrag van 140.000 euro kosten, wat nog altijd 30.000 euro bovenop een standaard A110 R is. De prijs van exclusiviteit, want er worden slechts honderd exemplaren geproduceerd, met een genummerde badge met de Le Mans-handtekening erop.

Toekomstige eigenaren van de A110 R Le Mans worden lid van de 'Band of Racers'. Zij krijgen exclusieve toegang tot de Alpine Elf Endurance-faciliteiten in 2024 en kunnen op de ochtend van de start van de race in hun A110 R Le Mans een ronde over het circuit in zijn lange configuratie maken voor een onvergetelijke ervaring.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in