Abarth 600e 2024: het krachtigste Abarth in zijn geschiedenis!

2mnd geleden | Nicolas Morlet

Na de Fiat 500e is het nu de beurt aan de SUV 600e om in Abarth-stijl te worden uitgevoerd. Op het programma: een veel gespierder uiterlijk en aanzienlijk meer vermogen!

De Abarth 600e houdt zich niet in. Waar de 500e wat terughoudend leek in zijn presentatie - afgezien van zijn Acid Green kleur natuurlijk - in vergelijking met zijn Fiat-broertje, zal het deze keer onmogelijk zijn om de twee modellen te verwarren. De Abarth 600e heeft XXL bumpers met extra uitsparingen, een even genereuze spoiler bovenop de achterklep en 20-inch wielen die gigantisch lijken, waardoor hij eruitziet als een HotWheels in de eerste afbeelding die door de fabrikant is onthuld.

Formule E technologieën

Abarth onthult nog niet alle details van zijn nieuwe 600e, maar twee zeer interessante elementen zijn al bekend. Ten eerste de kracht: 240 paardenkrachten, wat het tot de krachtigste auto van het merk tot nu toe maakt. Ten tweede leren we dat de auto een limited slip differentieel zal hebben, ontwikkeld in samenwerking "met de leverancier van de Formule E". Dat belooft een behoorlijk temperament!

Beperkte editie

Net als de 500e en zijn cabrioletvariant, zal de Abarth 600e zijn commerciële carrière beginnen met een speciale Scorpionissima-serie. Beperkt tot 1.949 eenheden, zal het worden uitgevoerd in de lanceringskleur Hypnotic Purple.

Prijzen en de verkoopdatum zijn nog niet aangekondigd.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in