Waalse TEC kiest voor hybride bussen van Mercedes

3j geleden | Nicolas Morlet

De Waalse vervoersmaatschappij TEC heeft zojuist de eerste exemplaren van haar gloednieuwe Mercedes Citaro G-bussen in ontvangst genomen. Voor de het Duitse merk gaat het om een van de grootste orders ter wereld voor dit model met hybride aandrijving.

 

Woont u in Luik, Bergen of Nijvel, dan zult u er in het straatbeeld niet kunnen naast kijken. Met hun karakteristieke gele kleur en een lengte van 18 meter moeten deze Citaro G's voor het openbaar vervoer het allerbeste bieden op het gebied van comfort, veiligheid en en een lage uitstoot.

 

Wat we met dat comfort bedoelen? Passagiers zullen dankzij usb-poorten hun smartphones kunnen opladen. En een gemotoriseerde platform vergemakkelijkt de toegang voor mensen met een beperkte mobiliteit. Op het gebied van veiligheid kan de chauffeur rekenen op noodremassistentie, Sideguard Assist (die tijdens manoeuvres vaste obstakels langs de flanken opmerkt) en voetgangerdetectie. Tenslotte is de Citaro G uitgerust met een hybride motor, goed voor 8,5% minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot.

 

Na de levering van de eerste exemplaren volgen er in de komende maanden en tot het einde van de zomer in totaal 129 van deze nieuwe bussen.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in