Kwart Belgen van plan elektrisch te kopen

1j geleden | Nicolas Morlet

De elektrische auto wint niet alleen aan marktaandeel, maar ook aan populariteit bij de Belgische automobilist. Uit een studie blijkt dat 60% van hen zegt voorstander te zijn van elektrische mobiliteit, en bijna één op de vier zal voor een elektrische auto kiezen wanneer ze van auto veranderen.

Deze cijfers zijn het resultaat van een studie die Polestar heeft laten uitvoeren door het onderzoeksbureau Profacts. Van de 2.008 ondervraagde Belgen houden 6 op de 10 er een positieve mening op na over de elektrische auto. De helft is zelfs "zeer positief". Dit aandeel stijgt bij mensen die al eens in een elektrische auto hebben gereden, waaruit het belang van persoonlijke ervaring blijkt. Bij een op de vijf respondenten was dit het geval, waarbij het aandeel van de 35-54-jarigen (22%) veel groter is dan dat van de 55-plussers (9%).

80% is tevreden

De enquête vroeg de Belgen ook naar hun toekomstplannen. Eén op de vier denkt dat hun volgende auto elektrisch zal zijn, onder de 18-34-jarigen is dat zelfs 30%. De andere profielen die het meest geneigd zijn om over te schakelen op elektrische auto's zijn mensen met "ervaring met duurzame mobiliteit" (41% overweegt een elektrische auto), mensen die lange afstanden afleggen (33%) - wat paradoxaal lijkt, maar toch niet zo ingewikkeld is - en mensen met een hoge sociale achtergrond (28%).

Ten slotte staat 80% van de bezitters van een elektrische auto achter hun beslissing en zien zij zichzelf dit ook in de toekomst doen.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in