Automarkt komt eindelijk weer op gang

1j geleden | Nicolas Morlet

Na 15 maanden van eindeloze achteruitgang is de automarkt in augustus eindelijk teruggekeerd naar een positieve balans. Het aantal registraties steeg met 7%, een primeur sinds mei 2021!

In augustus zijn er 28.917 voertuigen op de weg gebracht, d.w.z. 1.891 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Een positieve noot in een context die somber blijft. Deze ontwikkeling, die erop duidt dat de problemen met de onderdelenlevering stilaan verbeteren, mag niet verhullen dat dit cijfer nog steeds zo'n 40% lager ligt dan in augustus 2019, de laatste "normale" maand augustus vóór de Covid-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne. Bovendien blijft de markt in de eerste acht maanden in het rood: -12,1%, op 250.465 eenheden.

Spectaculaire stijgingen

Volkswagen herovert zijn nummer 1-positie met een stijging van 8,96%, voor BMW (-1,08%) en Mercedes. Die laatste stijgt met meer dan 50% in vergelijking met augustus 2021! Onder de marktleiders moeten we ook de goede prestaties vermelden van Peugeot, vierde met +51,37%, Toyota, vijfde met +37,91%, en vooral Dacia, nu zevende op de markt met een verkoop die bijna verdubbeld is in vergelijking met vorig jaar (+97%).

Over het hele jaar blijft BMW marktleider, vóór Volkswagen en Peugeot.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in