Sabine Schmitz krijgt eretitel 'Woman of Worth'

2j geleden | Nicolas Morlet

De beroemde Duitse autopiloot en Top Gear-copresentatrice Sabine Schmitz, die in maart overleed, is door de jury van de Women's World Car Critics (WWCoty) postuum geëerd met de titel Woman of Worth.

 

De 55-koppige jury koos bijna unaniem voor Sabine Schmitz bij het toekennen van de titel, de enige erkenning die alleen vrouwen ten deel valt in het autowereldje. "Ze is een geweldige coureur die de autosport voor vrouwen een immense uitstraling heeft gegeven," verklaarde Sabrina Parant, de Belgische vertegenwoordigster in de jury. "En dan is er ook nog een emotionele kant, met het feit dat ze zo vroeg is overleden." 

De 53-jarige Duitse overleed op 16 maart op 51-jarige leeftijd aan kanker. Vorig jaar kwam ze naar buiten met het nieuws over haar ziekte. Schmitz maakte naam door twee keer de veeleisende 24 uren van de Nürburgring, waar ze opgroeide, te winnen en werd daarmee de eerste vrouw die dit evenement en een grote 24-uursrace won. Ze was sinds 2016 presentatrice van de BBC-show Top Gear na het vertrek van Jeremy Clarkson.

 

Ereplaats

De jury was ook zeer te spreken over de tweede plaats voor Loujain Al Hathloul, een vrouwenrechtenactiviste uit Saoedi-Arabië. Zij werd in 2014 gearresteerd en vastgehouden omdat zij Saoedi-Arabië probeerde binnen te komen terwijl zij in een auto uit de Verenigde Arabische Emiraten reed, en werd in 2020 veroordeeld wegens "het bevorderen van de rechten van de vrouw". Loujain mocht op 10 februari 2021 de gevangenis verlaten, maar mag de komende vijf jaar het land niet uit.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in