Registraties in mei vertonen nog steeds een achterstand

2j geleden | Nicolas Morlet

84: dat is hoeveel auto's er in mei 2021 meer op de weg kwamen dan 12 maanden eerder. Het gaat om 34.836 registraties. Verre van goed nieuws.

 

Het resultaat is positief en dat lijkt bemoedigend, maar we mogen niet vergeten dat de maand mei vorig jaar geen volle was: autodealers hebben hun diensten pas vanaf de 4de heropgestart, showrooms gingen zelfs pas vanaf de 11de open. Als we een vergelijking maken met de cijfers van 2019, noteren de inschrijvingen van de laatste maand opnieuw een duizelingwekkende daling: -31,8%!

Voor de eerste vijf maanden zijn de resultaten nauwelijks overtuigender. Het positieve verschil van 14,21% ten opzichte van vorig jaar verhult in feite een daling van 26,6% ten opzichte van het laatste "normale" jaar.

Febiac - de Belgische federatie van de auto- en tweewielerindustrie - wijt deze tegenvallende resultaten aan een algemene daling van de markt, maar ook aan de ongerustheid over de wereldwijde levering van reserveonderdelen die alle fabrikanten treft.

 

BMW houdt stand

Zoals sinds het begin van het jaar staat BMW er goed voor en voert het de registraties van mei (3.835) en het totaal (20.201) aan. Het Duitse luxemerk heeft in beide gevallen een voorsprong op Volkswagen (respectievelijk 3.152 en 16.807). Audi vervolledigt het podium in mei (3.021) dankzij een bliksemsnelle stijging van bijna 49%; terwijl Peugeot nog steeds op de 3e plaats staat (16.335) als je de voorlopige jaarcijfers erbij neemt.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in