Te koop: de Ferrari van Steve McQueen

1j geleden | Laurent Zilli

Je hebt tot augustus om te sparen en deze sublieme Ferrari 275 GTB/4 te kopen die aan een legendarische acteur toebehoorde.

RM Sotheby's biedt een prachtige auto aan tijdens de Monterey Car Week op 18 en 19 augustus, die alles in zich heeft om de biedingen de hoogte in te jagen. Ten eerste is deze 275 GTB/4 een Ferrari uit de jaren zestig, wat al een heel goed excuus is om prijzen van 7 cijfers te halen. Ook niet te onderschatten, hij behoorde toe aan een filmicoon, een sekssymbool van zijn tijd, en vooral een man die benzine in zijn aderen had.

Bullitt

Volgens de documentatie nam Steve McQueen zijn gloednieuwe Ferrari in ontvangst in 1967, terwijl hij midden in de opnames van ‘Bullitt’ zat (de groene Mustang, de spannende achtervolgingsscène, weet je nog?). Hij hield hem een paar jaar, daarna ging de auto van hand tot hand, en een van de eigenaren besloot hem te verminken, maakte er een cabrio van en spoot hem tenslotte geel. Gelukkig onderging de 275 van 2010 tot 2013 een nauwgezette restauratie door Ferrari Classiche, waardoor hij zijn fabrieksconfiguratie en de oorspronkelijke elegantie van zijn Scaglietti-carrosserie terugkreeg. De auto wordt geschat op 5 tot 7 miljoen dollar. Dit lijkt vrij bescheiden, gezien het feit dat hij in 2014 al voor 10 miljoen werd verkocht. Liefhebbers, hou jullie klaar!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in