Eerbetoon aan de Porsche 911, betaalbaarder dan een auto

7mnd geleden | Laurent Zilli

Ben je een fan van de 911 en wil je de 60ste verjaardag van deze legende vieren? Als je er niet in kunt rijden, kun je misschien wel in een Porsche ‘lopen’.

Dit jaar wordt de 60ste verjaardag gevierd van wat misschien wel de meest iconische sportwagen uit de automobielgeschiedenis is. De fabrikant heeft niet nagelaten een speciale 'jubileumversie' van zijn 911 te ontwikkelen. Er komen er 1.963, ter ere van het geboortejaar van het model natuurlijk. En je moet meer dan 300.000 euro uitgeven om er een te kopen.

Retro of modern

Het zal waarschijnlijk makkelijker (hoewel...) en goedkoper zijn om je hand te leggen op - of liever je voeten te steken in - een van de modellen die Puma heeft gemaakt als eerbetoon aan de 911. Het merk heeft twee versies gemaakt. De eerste, met zijn strakke vintage lijnen, doet denken aan de sierlijke allure van de 911 ST uit 1972. Hij is gemaakt van leer en suède en heeft een lichtblauwe tint, contrasterende stiksels, veters in verschillende kleuren links en rechts, het cijfer 56 op de hiel en het jubileumlogo dat Porsche heeft gecreëerd voor de 60ste verjaardag van de 911. Van dit model worden 1.972 exemplaren gemaakt. Het andere model is moderner en sportiever, geïnspireerd op de dit jaar gelanceerde 911 S/T. De grijze buitenkant en de cognacbruine binnenkant zijn identiek aan die van de S/T. Op de hiel staat het nummer 63 en er zijn contrasterende veters en het jubileumlogo op de lug. Deze Puma-modellen worden vanaf 6 september exclusief verkocht in de Porsche Online Shop en in het Porsche Museum in Zuffenhausen. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in