Mercedes SL 63 AMG S E Performance 2024: 816 pk dankzij F1-technologie!

4mnd geleden | Nicolas Morlet

Mercedes-AMG topt het SL-gamma af met een nieuwe variant die werkelijk waanzinnig is: de 63 S E Performance, die een V8 en een elektromotor gebruikt voor absoluut ongelooflijke prestaties!

De cijfers alleen al vertellen het verhaal van de nieuwe Mercedes-AMG SL 63 S E Performance: van 0 naar 100 km/u duurt slechts 2,9 seconden en de topsnelheid wordt geschat op... 317 km/u!

V8 en elektromotor

De basismotor is de 4 liter-twinturbo-V8 die al te vinden is in de SL55 en SL63 AMG. Hier wordt hij versterkt door een 170 kW (204 pk) sterke elektromotor met twee versnellingen en een sperdifferentieel op de achteras. Deze laatste wordt aangedreven door een lithium-ionbatterij die rechtstreeks is geïnspireerd op de technologie die is ontwikkeld voor Formule 1-races. Hij is compact om de beroemde roadster niet te zwaar te maken en heeft een capaciteit van slechts 6,1 kWh, genoeg om 13 kilometer af te leggen in volledig elektrische modus.

Veel is dat niet, maar het doel is vooral om de auto sportiever te maken: het totale vermogen stijgt naar 816 pk en het koppel naar 1.420 Nm! En natuurlijk behoudt deze versie het indrukwekkende arsenaal aan dynamische hulpvoorzieningen, zoals stabilisatorstangen, meesturende achterwielen en keramische AMG-remmen.

Een lanceerdatum en prijs moeten nog worden bekendgemaakt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in