Wordt dit de duurste auto van het jaar?

3mnd geleden | Laurent Zilli

Deze Ferrari 250 Testarossa is nog zeldzamer dan de 250 GTO en wordt van 21 tot 23 maart online geveild. Het kan al de topper van 2024 worden.

Zoals elk jaar sinds... geruime tijd, was het weer Ferrari dat de lijst van duurst geveilde modellen van 2023 aanvoerde, met veertien auto's in de Top 20, en altijd een overweldigend aandeel van modellen uit de 250-familie. Het record van het jaar, een 250 GTO (die tijdelijk een 330 LM was), werd verkocht voor zo'n 51 miljoen dollar. De 250 Testarossa wordt traditioneel minder gewaardeerd dan de GTO, maar is niettemin een van de meest sublieme Ferrari's uit de geschiedenis, en zelfs zeldzamer (19 exemplaren) dan zijn gesloten zusje. Een van deze auto's heeft een bordje ‘Te Koop’ gekregen.

40 miljoen

Sotheby’s biedt hem in februari aan tijdens een online verkoop. Een schatting is er niet, maar gezien het feit dat een 250 Testarossa tien jaar geleden voor ongeveer 40 miljoen werd verkocht, kunnen we - behoudens verrassingen - verwachten dat dit de duurste auto van 2024 wordt. Kan hij de 51 miljoen van de GTO overtreffen? We zullen zien. In ieder geval bezit hij goede papieren, want hij is volledig gerestaureerd door Ferrari Classiche, hij is gecertificeerd als 'matching numbers' (origineel chassis, motor en versnellingsbak) en hoewel hij nooit heeft gewonnen op Le Mans, zegevierde deze auto in vier van de 19 races waaraan deelnam. We weten meer over zes weken.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in