Ferrari 499P Modificata: de Le Mans-auto voor rijke klanten

5mnd geleden | Laurent Zilli

Vier maanden na de historische overwinning in de 24 uren van Le Mans, kapitaliseert Ferrari op dit succes met een gelimiteerde serie van de winnende auto, aangeboden aan privéklanten die zich onder elkaar kunnen vermaken op een paar circuits.

Met de 499P maakte Ferrari haar officiële terugkeer naar de belangrijkste uithoudings-categorie. En met deze eerste galop keerde het merk meteen - en voor het eerst sinds 1965 - terug naar de overwinning in de 24 uren van Le Mans. Een paar zorgvuldig uitgekozen klanten (en hun portemonnee, natuurlijk) krijgen de kans om te zien waar de auto van gemaakt is, want Ferrari heeft besloten hen, in zeer beperkt aantallen, de 499P Modificata aan te bieden - nog gekker dan de Le Mans-bolide.

Buiten competitie

In principe is de Modificata precies dezelfde auto als degene waarmee de 24 uren werden gewonnen, behalve dat hij vrij is van beperkende regels, want hij is niet bedoeld voor officiële wedstrijden. Dit betekent dat de V6-hybride zijn elektromotor kan gebruiken vanaf stilstand, terwijl de 'echte' auto dat pas kan vanaf 190 km/u. Een ander verschil is dat Ferrari een ‘Push To Pass’-functie heeft toegevoegd, met andere woorden een kleine knop die zorgt voor een tijdelijke boost van 160 pk om in te halen. Het maximumvermogen van de Modificata is 858 pk, vergeleken met het officiële endurance-plafond op 680 pk.

Voor een cheque van 5,6 miljoen euro krijgen klanten de auto, meerdere jaarlijkse uitstapjes naar circuits over de hele wereld en alle logistieke en technische ondersteuning die daarbij hoort, voor een periode van twee jaar.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in