Luxetestrit: de Rolls-Royce voor “bad boys”

11mnd geleden

De "Black Badge" belichaamt de donkere kant van het prestigieuze en conservatieve Britse bedrijf Rolls-Royce. De modellen zijn qua vorm en inhoud opnieuw ontworpen om de rijke kwajongens aan te spreken, maar met behoud van alle charme van de luxueuze Britse modellen. Hier is een ongewone test met de laatste aanwinst van de serie: de "kleine" Ghost.

Verbazingwekkend genoeg is de gemiddelde leeftijd van een Rolls-eigenaar nu 43 jaar - veel jonger dan de meeste andere autofabrikanten! De nieuwe economie heeft een aantal jonge miljardairs voortgebracht, maar die dragen niet bepaald pakken en stropdassen met bloemen in de revers. Ze kleden zich meer in straatkleding. En chroom poetsen is niet hun ding. Ze verkiezen de kille look van bijna mat metaal. Het is precies op dit nieuwe type klant dat de Black Badge zich richt.

Een andere wereld

Met het Black Badge-label is de exterieurkleur intens zwart, met meer dan 45 kilo (!) verf die in verschillende lagen op het plaatwerk is gespoten. De grille en de beroemde Flying Lady, het embleem van het merk, hebben ook een gedwongen behandeling ondergaan om elke chroomreflectie te verwijderen, en de specifieke lichtmetalen 21-duimsvelgen zijn ingelegd met koolstofvezel.

De ambiance aan boord is ook volledig zwart, met meerdere fineerlagen in carbon en de gemotoriseerde deuren brengen ons in een andere wereld. Je zit in lustige sofa's met je voeten in dik tapijt. Achterin kunnen zelfs lange mensen zonder problemen hun benen spreiden, vooral in de verlengde versie (5,72 meter). Passagiers hebben ook hun eigen scherm waarop ze muziek, een specifieke massage of een tv-programma kunnen kiezen. En deze weelderige leefruimte is omzoomd met twintig koeienhuiden en een bos van fijn hout.

Als je start, heb je echt het gevoel dat je in een elektrische auto zit: geen geluid of trilling. De V12 is echter nog steeds aanwezig, met een vermogen dat stijgt van 571 naar 600 pk. Maar de 100 kilo isolatie en de dubbele beglazing dempen de hartslag van de motor volledig. Wat de luchtvering betreft, die wist alle gaten in het wegdek. Een oceaan van zachtheid in een brutere verpakking!

Conclusie

De Black Badge is een als een welgemanierde aristocraat die eruitziet als een dikke bruut maar nooit zijn goede manieren vergeet. Ook al hebben de ingenieurs het gaspedaal en de versnellingsbak responsiever gemaakt, aanvallen vraagt toch inzet. De atmosfeer leent zich daar niet voor. De 0 tot 100 km/u wordt afgelegd in minder dan 5 seconden, maar er is geen schop onder de kont zoals in een supersportwagen: de passagiers worden lichtjes tegen de rugleuning van hun zetel gedrukt zoals in een lijnvliegtuig bij het opstijgen. Dit alles in alle comfort en met een vrijwel vlakke koets in bochten. Die ondeugende kant is eerder een houding dan een ware aard.

Sterke punten:

- Dynamische look

- Koninklijk comfort en verfijnd rijgedrag

- Auto uit een totaal andere wereld

Rolls Royce Ghost Black Badge

Lengte: 5,54 m

Breedte: 2,14 m

Hoogte: 1,57 m

Koffervolume: 500 liter

Vermogen: 600 pk

Koppel: 900 Nm

Cilinderinhoud: 6.750 cc

Maximumsnelheid: 250 km/u

Acceleratie (van 0 tot 100 km/u): 5 sec.

Gemiddeld brandstofverbruik (WLTP): 15,8l/100km

CO2 (WLTP): 359 g/km

Basisprijs: 365.420 euro

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in