Seat Ibiza en Arona krijgen facelift

3j geleden | Nicolas Morlet

Nu de nieuwe Leon en opgefriste Ateca op de rails staan, is het tijd voor Seat om zich op zijn kleinere modellen te concentreren. De stadsauto Ibiza en het SUV’je Arona krijgen een cosmetische en technologische update.

 

De Arona, ondertussen een vaste waarde in het Seat-gamma, krijgt de meest opvallende esthetische verandering. De voorkant draagt nu ronde koplampen in de vernieuwde bumper, die de Spaanse SUV wat meer karakter geven.

 De Ibiza moet het doen met een frissere stijl, met als ‘grote’ verandering de naam van het model in handgeschreven letters op de achterklep, de nieuwe handtekening van de fabrikant. Standaard heeft hij nu ook LED-verlichting.

 

 

Zwevend scherm en connectiviteit

Het leven aan boord kreeg in beide modellen een belangrijkere update, dankzij een nieuw dashboard met een zwevend scherm bovenop de middenconsole. Deze stuurt het Seat Connect-multimediasysteem aan, dat de nodige connectiviteit biedt met Android Auto en Apple CarPlay en dat ook over spraakherkenning beschikt. Het nieuwe ontwerp heeft ook verlichte luchtroosters om de cabine wat kleur te geven.

 

 

Wat de uitrusting betreft, zijn de twee kleinste modellen van het Spaanse merk verrijkt met Travel Assist, dat halfautomatisch rijden op de snelweg mogelijk maakt, en met Side Assist, d.w.z. dodehoekassistentie die indien nodig ingrijpt en de koers corrigeert.

 

Vaarwel diesel

Geen dieselmotoren meer onder de motorkap. De Arona heeft nu vijf motoren, de Ibiza zes, in benzine en CNG (aardgas) voor vermogens van 90 pk (80 op de Ibiza) tot 150 pk. Beide komen in het derde kwartaal op de markt.

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in