Dacia Sandero en Jogger 2024: nieuwe kleuren, nieuwe uitrusting en... een blaastest

2mnd geleden | Nicolas Morlet

De Dacia Sandero en Jogger krijgen een kleine update om ze nog chiquer te maken, met nieuwe vondsten die nog meer mogelijkheden bieden en een rijkere uitrusting die een paar verrassingen verbergt.

De Dacia Sandero, het op één na best verkochte model in Europa en favoriet bij particulieren, heeft een nieuwe Journey-uitvoering gekregen, de chique tegenhanger van de 'Stepway' aan de top van het gamma. De Journey krijgt een nieuwe look, met lichtmetalen velgen, een haaienantenne en een complete uitrusting, inclusief vloermatten, handenvrije toegang, automatische klimaatregeling en een achteruitrijcamera. De Stepway-variant - goed voor tweederde van de verkopen van het model - biedt een keuze uit nieuwe velgdesigns en een exclusieve kleur Safari Beige. Daarnaast zijn Cedar Green en Schist Grey nu verkrijgbaar op een groter aantal uitrustingsniveaus.

Jogger evolueert mee

De Jogger van zijn kant biedt nu airconditioning op alle uitrustingsniveaus en krijgt een nieuw digitaal instrumentenpaneel met een scherm van 7 duim dat al op de nieuwste Duster verscheen. Bovendien heeft de hybride aandrijflijn een e-Save-modus gekregen, waarmee hij tot 70% van de acculading kan sparen voor later elektrisch gebruik tijdens het rijden.

Verbeterde veiligheid

Verder maken alle modellen van de gelegenheid gebruik om hun veiligheidsuitrusting bij te werken om te voldoen aan de nieuwe Europese GSR2-regelgeving, die in juli voor alle voertuigen van kracht wordt. Dit omvat een ongevalsrecorder, verkeersbordherkenning met waarschuwing voor te hoge snelheid, waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook met actieve correctie, aandachtscontrole voor de bestuurder, parkeersensoren achter, licht- en regensensoren, automatische noodstop met waarschuwing voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, parkeersensoren achter, licht- en regensensoren achter.

Automatische noodstop met voetgangers- en fietsersdetectie en noodstopsignaal. Hij wordt ook geleverd met een vooruitrusting voor een alcoholslot, waardoor het eenvoudig is om zo'n apparaat te monteren bij een veroordeling door een rechter, vooral voor recidivisten van rijden onder invloed.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in