Stoffel Vandoorne op dreef met DS-Penske

11mnd geleden | Denis Asselberghs

Met de openingsronde van het seizoen 2023 gepland op 14 januari in Mexico City, draaien de transfers in de Formule E op volle toeren. Als er één is die ons het meest interesseert, dan is het uiteraard die van de nieuwe kampioen, 'onze' Stoffel Vandoorne.

De Kortrijkzaan is vastbesloten zijn FIA-wereldtitel te bevestigen, maar deze keer onder de vlag van DS Automobiles, tweevoudig winnaar in de discipline, dat hem onderdak biedt, aangezien onze landgenoot zijn contract met het team Mercedes-EQ (gekocht door McLaren) niet kon verlengen.

DS Automobiles, sinds 2015 aanwezig in de Formule E, krijgt voor deze volgende campagne Penske Autosport als partner in plaats van Techeetah, dat naar verluidt in onderhandeling is met Nio. Voor Stoffel verandert deze verandering van structuur niets aan zijn ambities. "DS is altijd een winnaar geweest. Met Penske blijft het één van de te kloppen teams. En het is zeker dat met de tweevoudig kampioen 2019/2020 Jean-Eric Vergne als zijn teamgenoot, onze landgenoot des te gemotiveerder zal zijn! Tenzij de rivaliteit tussen de twee een obstakel is voor de verovering van nog een kroon?

Stoffel is niet bang voor dit scenario: "De verstandhouding moet goed zijn en het team wordt in ieder geval goed genoeg geleid om niet in deze val te trappen. Vandoorne is uiteraard blij dat hij bij DS Automobiles heeft getekend. Hij is ook blij om door te gaan in de Formule E, ook al lijkt de F1 met de dag verder van hem af te staan. "Aan degenen die me vragen of ik de F1 mis, antwoord ik: “Nee, ik ben niet verbitterd”. In ieder geval kan ik de timing niet veranderen. Mijn carrière is gelopen zoals ze liep, met grote gebeurtenissen voor en na de F1. En ook... mijn leven draait om meer dan de F1!”

Stoffel heeft met ons een afspraak gemaakt in Mexico City voor zijn racedebuut aan het stuur van zijn DS waarin de laatste technische ontwikkelingen verwerkt zitten die door de nieuwe reglementen van de derde generatie (Gen3) zijn toegestaan. We zullen het met veel belangstelling volgen.              

Tags: Sport
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in