Finale van de Porsche Carrera Cup Benelux op Hockenheim

1j geleden | Maxime Pasture

Hockenheim is de plaats van afspraak voor de allerlaatste meeting van een bijzonder geslaagde editie 2022 van de Porsche Carrera Cup Benelux.

De snelste merkencup van de Benelux racet er uiteraard tweemaal, eenmaal op zaterdag en eenmaal op zondag over 30 minuten plus één ronde en na afloop kennen we de laatste winnaars van het seizoen en uiteraard de kampioenen 2022.

Vooraan gaat de eindstrijd tussen drie rijders van drie verschillende formaties, met name Harry King (Revs Motorsport), Glenn van Parijs (NGT Racing) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite). Opvallend, er is niet alleen de sportieve strijd voor de zeges en de titel, maar ook heel wat jong talent komt dit weekend al een eerste maal van de competitie proeven met het oog op het seizoen 2023 en dat als levend bewijs van de sterke piramide van de Porsche-competities in de Benelux.

Nieuwkomers

Nieuwkomers zijn er ook en niet de minste… Zo komt Amaury Cordeel (Team GP Elite) naar Duitsland en hij is uiteraard de jongere broers van Ghislain Cordeel en de Belgische vertegenwoordiger in de FIA F2. Cordeel scoorde in Zandvoort en Monza niet minder dan veertien punten en probeert het nu dus in een auto met dak. Er zijn echter nog broers, met name Flynt en Morris Schuring (beide Huber Racing), waarbij Flynt de kersverse kampioen in de Porsche Sprint Challenge Benelux is. Sacha Norden komt ook uit die competitie en pakte er enkele weken geleden de titel in de klasse voorbehouden aan de Porsche Cayman GT4.

« Meteen het bewijs dat onze piramide werkt”, aldus Series Manager Olivier Aerts. “De rijders van de Porsche Sprint Challenge Benelux vergaren ervaring op en naast de piste en eens ze zich klaar voelen, kunnen ze in een gelijkaardige omgeving de stap naar de Porsche Carrera Cup Benelux zetten, terwijl ze misschien wel stiekem dromen om na een sterk resultaat in onze competitie ooit in de officiële kleuren van Porsche Motorsport te racen. Wij begeleiden hen op die tocht, onder meer voor wat de jonge rijders betreft, via onze talent pool. »

Ook de jonge Duitser Jan Seyffert (Kurt Ecke Motorsport) en de Zweed Robin Knutsson (WestCoast Racing) treden voor een eerste maal in de Porsche Carrera Cup Benelux aan.

Nog strijd in de strijd

Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) vechten voor de laatste prijzen in Pro/Am. In de doorgaans felbevochten AM-klasse zien weer een mooi startveld, met uiteraard de kampioen Sébastien Lajoux (DUWO Racing), maar ook een stevig peloton dat strijdt om de ereplaatsen achter de Fransman: Joan Vinyes (Baporo Motorsport), Sven van Laere (JW Raceservice), Giovanni Scamardi (DUWO Racing), Ad Geerts (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en Jeroen Kreeft (Revs Motorsport).

Kwalificaties zaterdagochtend tussen 9u15 en 9u50. Racen doen we zaterdag om 18u20 en zondag om 17u10. U kan alles live volgen via: www.carreracupbenelux.com of op de Facebook Porsche Carrera Cup Benelux streaming.

Tags: Sport Porsche
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in