Audi gaat naar de Formule 1!

1j geleden

Audi treedt in 2026 toe tot de Formule 1 als motorenfabrikant met een team dat tegen het einde van het jaar zal worden bekendgemaakt, zo heeft CEO Markus Duesmann aangekondigd.

Audi is naar verluidt in onderhandeling met het Zwitserse Sauber, dat momenteel onder de naam Alfa Romeo (met Ferrari als motorleverancier) actief is en onlangs aankondigde na het seizoen 2023 uit de sport te stappen. Aston Martin en Williams, powered by Mercedes, zijn naar verluidt ook geïnteresseerd.

"De Formule 1 is zowel een wereldwijd podium voor ons merk als een uiterst uitdagend ontwikkelingslaboratorium," zei Markus Duesmann in een verklaring en persconferentie in Spa-Francorchamps naar aanloop van de Belgische grand prix. "Met de nieuwe regels is dit het juiste moment voor ons om betrokken te worden," voegde hij eraan toe.

Het Formule 1-kampioenschap, dat zich tot doel heeft gesteld om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn, zal vanaf 2026 over een nieuwe krachtbron beschikken. Nieuwe regels zullen ook een verdergaande elektrificatie en het gebruik van duurzame brandstoffen mogelijk maken.

Tags: Sport Audi
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in