Alpine neemt deel aan 'de race naar de wolken'

11mnd geleden | Laurent Zilli

Na het silhouet van een elektrische concept die gisteren werd onthuld, keert Alpine terug naar de koers. Dit is de A110 die de fabrikant naar de heuvelklim van Pikes Peak zal sturen.

Pikes Peak is de beroemdste heuvelklim ter wereld: 20 km lang, 156 bochten, een hoogteverschil van 3.000 meter voor een finish op 4.300 meter en een gemiddelde stijging van 7,2%. Deze race naar de wolken wordt al georganiseerd sinds 1916, en het is een evenement dat de grootste namen uit de autosport heeft aangetrokken. Tot de winnaars horen de Franse Michelle Mouton, de legendarische Walter Röhrl in een Audi Quattro en Ari Vatanen in een Peugeot 405 Turbo 16, de grootste kampioen in de geschiedenis van de rallysport, Sébastien Loeb in een Peugeot 208 T16 Pikes Peak, en Romain Dumas, die vier keer heeft gewonnen en het absolute record voor dit evenement in handen heeft: 7 minuten, 57 seconden en 148 duizendsten, met een elektrisch prototype VW ID.R.

+ 200 pk

Na Peugeot is het dus een ander Frans merk dat zal proberen zijn naam op de wedstrijdtafel te zetten. Alpine heeft zijn krachten gebundeld met Signatech, zijn endurancepartner, om deze A110 Pikes Peak te ontwikkelen. Hij is gebaseerd op de radicale A110 R, en naast het cruciale aerodynamische werk nodig voor dit uitzonderlijke evenement, is de auto ook lichter gemaakt, tot 950 kilo. Wat de motor betreft, gaat het om de 1.8 turbo-viercilinder, die werd opgevoerd tot 500 pk, dat wil zeggen een sprong van 200 pk ten opzichte van de krachtigste versie van dit moment.

De A110 Pikes Peak zit momenteel in een testfase, onder leiding van Raphaël Astier, wereldkampioen FIA-RGT in 2022 aan het stuur van de A110 Rally RGT, en vier deelnames aan Pikes Peak op de teller. De race vindt plaats op 25 juni.

Tags: Sport Alpine
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in