Alpine A424_ β: terug voor de hoofdprijs in 2024

5mnd geleden | Laurent Zilli

Het Franse sportwagenmerk onthulde dit weekend, tijdens de 100ste verjaardag van de 24 uren van Le Mans, zijn hybride hypercar. De auto zal Alpine vertegenwoordigen in de LMDh vanaf 2024.

Op de 100ste verjaardag van de 24 uren was het welgeteld 60 jaar geleden dat Alpine voor het eerst meedeed aan het evenement. Een symbolischer moment voor de onthulling van een gloednieuwe raceauto is amper denkbaar? De Alpine A424_ β (met de bèta, die sinds kort staat voor projecten en concepten in ontwikkeling bij Alpine) heeft als missie Alpine te vertegenwoordigen tussen de elite van de uithoudingsracerij en een lange geschiedenis van succes voort te zetten, al was dat maar zelden in de hoogste klasse.

Unieke configuratie

In overeenstemming met het klassereglement wordt de Alpine A424_ β uiteraard aangedreven door een hybride motor. Alpine en zijn partners hebben zich echter gewaagd aan een unieke configuratie, want de verbrandingsmotor is een 3,4 liter-V6 met één turbo, in een wereld waar dubbele turbo's de norm zijn. Samen met de hybride module levert deze V6 675 pk. Het persbericht maakt ook duidelijk dat Alpine erg enthousiast is over deelname aan deze categorie, niet in de laatste plaats omdat het een zekere mate van ontwerpvrijheid biedt. Hierdoor kan de auto zich inspireren op de looks van de productieauto's - al is dat heel relatief naturlijk. We hopen alleen dat Alpine verstandiger keuzes zal maken dan Peugeot, wiens zeer gewaagde 9X8, met het ontbreken van een achterspoiler, helaas niet het verwachte succes in de westrijd heeft gekend...

Tags: Sport Alpine
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in