Tesla ontslaat 10% van zijn personeel

1w geleden | Laurent Zilli

Zelfs de nummer één in zijn categorie ontkomt niet aan de groeivertraging onder EV’s. Zo'n 14.000 mensen moeten de laan uit.

Hoewel de verkoop van elektrische auto's nog steeds stijgt in vergelijking met dezelfde periode in 2023, is de groeicurve aanzienlijk afgevlakt en deze vertraging was blijkbaar niet voorzien door de 'specialisten'. Alle fabrikanten die zich volop op elektrische voertuigen hebben gestort, voelen de pijn, maar het is misschien nog wel pijnlijker als dat het enige is waarmee ze bezig zijn. Dit geldt in het bijzonder voor Tesla, wiens balans enigszins onder druk staat door de jojoprijzen van zijn bestsellers.

14.000 banen

Het resultaat liegt er niet om! Voor het eerst in lange tijd zal Tesla wereldwijd mensen moeten ontslaan. De aangekondigde "inkrimping" bedraagt 10% van het personeelsbestand, wat neerkomt op naar schatting 14.000 banen. Dit is echter geen grote crisis voor het merk, maar eerder een stabilisatie na vier jaar van ongebreidelde groei. Tesla zal in 2023 ongeveer 140.000 mensen in dienst hebben, twee keer zoveel als in 2020. Lang zal de ‘stabilisatie’ niet op zich laten wachten, want de winsten van het bedrijf dalen en de aandelenkoers staat er niet best voor...

Tags: Insoliet Tesla
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in