Tesla mag officieel auto's produceren in Duitsland

1j geleden

De fabriek die Tesla al twee jaar aan het bouwen is in Grünheide, ten zuidwesten van Berlijn, is klaar. Het merk heeft zijn milieugoedkeuring van de deelstaat Brandenburg ontvangen en zou nu binnen tien dagen met de productie kunnen beginnen.

De weg naar de Europese Gigafactory is voor Tesla behoorlijk hobbelig geweest. De fabriek, die midden in een bos is gebouwd, wekte meerdere keren de woede van plaatselijke milieuactivisten op. Verschillende gerechtelijke bevelen dwongen zelfs tot het stillegging van de werkzaamheden voor enkele dagen tot zelfs weken. Maar nu is het zover. De productie kan beginnen!

De fabriek zal in eerste instantie de Model Y produceren, de compacte SUV van de Amerikaanse fabrikant. Dit zal de levertijden verkorten. Momenteel arriveren de auto's in golven uit de Verenigde Staten of China, waardoor "pieken" in de leveringsperiodes ontstaan. De Duitse productie, die volgens de plannen van het merk 500.000 eenheden per jaar moet bereiken, zal de aanvoerketen versoepelen.

De komst van Tesla betekent ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in de deelstaat en in Duitsland in het algemeen. Ze schept 12.000 banen waarvan 2.500 al zijn ingevuld.

Tags: Insoliet Tesla
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in