Tesla filmt zijn gebruikers zonder hun medeweten!

1j geleden | Nicolas Morlet

Staat Tesla voor een nieuw schandaal? Reuters onthult dat een groep werknemers tussen 2019 en 2022 via het interne berichtenverkeer van het bedrijf video's zou hebben gedeeld die soms gênant of tragisch zijn, genomen voor privédoeleinden door de camera's van voertuigen van het merk. Dit roept ernstige vragen op over gebruikersprivacy.

Tesla heeft altijd beweerd dat de vele camera's in en rond zijn voertuigen de privacy niet schenden en alleen aanwezig zijn voor veiligheidsdoeleinden. Met name voor de "Sentry"-modus, die het gebied rond het geparkeerde voertuig in de gaten houdt. Deze verklaring werd ondermijnd door een enquête die Reuters hield onder driehonderd werknemers van het Amerikaanse bedrijf, of ex-werknemers die er de afgelopen negen jaar hadden gewerkt. Ten minste tien van hen waren bereid anoniem over het onderwerp te spreken. Deze werknemers waren verantwoordelijk voor het bekijken van video's die door de voertuigen naar de servers werden gestuurd om deel te nemen aan de ontwikkeling van Autopilot, het autonome rijsysteem, met name in noodsituaties.

Naakt- en ongevalvideo's

Hoewel de meeste van deze video's niets interessants bevatten, waren sommige echt gênant, zelfs tragisch, voor de gebruikers. Getuigen spraken van video's met naakte mensen, of één waarin een kind op een fiets werd aangereden door een te hard rijdende Tesla.

Terwijl sommige berichten slechts tussen twee werknemers werden gedeeld, konden andere volgens verschillende ex-werknemers door tientallen worden gezien. Reuters kon echter geen van de video's of beelden in kwestie bemachtigen, omdat de geïnterviewden ze hebben verwijderd.

Tesla heeft altijd volgehouden dat de camerabeelden anoniem blijven en niet gekoppeld zijn aan de bestuurder of het voertuig. Maar zeven ex-werknemers zeiden dat het computerprogramma dat zij op hun werk gebruikten de locatie van de opnames zou kunnen tonen, wat mogelijk de verblijfplaats van een Tesla-eigenaar zou kunnen onthullen.

Tesla heeft nog niet gereageerd op het rapport van Reuters. Maar het roept duidelijk opnieuw ernstige vragen op over hoe de Amerikaanse autofabrikant met privacy omgaat.

Tags: Insoliet Tesla
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in