Nieuwe tegenslag voor Elon Musk, opnieuw voor de Californische rechter

1j geleden | Nicolas Morlet

Aanstaande dinsdag 17 januari opent in San Francisco het proces tegen Elon Musk. De man aan het hoofd van Tesla wordt ervan beschuldigd de aandelenmarkten in de zomer van 2018 te hebben gemanipuleerd.

In augustus 2018 maakte Elon Musk via zijn favoriete communicatiemiddel, Twitter, bekend dat hij voldoende geld had om Tesla van de beurs te halen. Wat volgde waren een paar heftige dagen voor de aandelen van het merk. Dit is waar de toezichthouder de Amerikaanse miljardair van beschuldigt: "Het manipuleren van de aandelenprijs van Tesla om beleggers volledig te ruïneren". Op 10 augustus 2018 is officieel een klacht tegen hem ingediend.

Dat het proces zo lang duurde, bijna vier en een half jaar, komt omdat de advocaten van de bedrijfsleider vreesden dat hij geen recht zou hebben op een eerlijk en onpartijdig proces in Californië. Zij wilden dat de zaak werd overgedragen aan Texas, waar het bedrijf officieel is gevestigd. Rechter Edward Chen wees het verzoek af en maakte de weg vrij voor het proces in San Francisco.

Tags: Insoliet Tesla
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in