Max Verstappen: te jong om een auto te huren?

4mnd geleden | Laurent Zilli

Grappige situatie tijdens het feestweekend: een medewerker van een autoverhuurbedrijf handhaafde strikt de regels met betrekking tot de sportiefste modellen in de catalogus. En het maakte niet uit of de klant drievoudig wereldkampioen was.

Als je het je kunt veroorloven, waarom vier je kerst dan niet in de zon met je familie en een paar vrienden? En het lijdt geen twijfel dat Max Verstappen, die net zijn derde opeenvolgende F1-wereldtitel heeft gewonnen, die middelen heeft. Hij heeft ook de middelen om een auto te huren tijdens zijn verblijf, en het is begrijpelijk dat hij daarvoor géén Polo met een doorgeslagen kilometerstand kiest. In dit geval had hij een Mercedes-AMG geboekt (je kan het niet verzinnen), waarschijnlijk een van de krachtigste modellen uit het gamma. En toen hij bij de verhuurbalie kwam, bleek er een probleem... 

30 jaar oud

Wat blijkt? In Portugal, waar Max op vakantie vertoefde, hanteert het verhuurbedrijf Sixt, in overleg met zijn verzekeringsmaatschappijen, een regel met betrekking tot zeer sportieve auto's: ze worden alleen verhuurd aan bestuurders die ouder zijn dan dertig jaar en voldoende lang in het bezit zijn van een rijbewijs. Maar Max Verstappen is pas 26. "Ja, maar ik ben wel drievoudig wereldkampioen Formule 1". Taratata, regels zijn regels!

Tags: Insoliet Sport
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in