Ford viert 60 jaar Mustang

1w geleden | Laurent Zilli

2024 is een speciaal jaar voor Ford, want het merk viert de zestigste verjaardag van de legendarische ponycar. Er zullen tal van festiviteiten plaatsvinden en ondertussen lanceert de fabrikant een herdenkingseditie.

Laten we eerlijk zijn, het '60th Anniversary Package' is niet echt uitzonderlijk te noemen. Het wordt aangeboden als coupé en als cabrio, met 'Anniversary'-badges en -details (zoals de velgen en wieldoppen) blijkbaar geïnspireerd op dezelfde details als zestig jaar geleden. Een van de beschikbare kleuren is Wimbledon-wit, zoals vroeger, waardoor de jubileumbelettering mooi uitkomt. Maar je kunt in de huidige brochure ook kiezen voor rood of blauw. Wat deze versie echt speciaal maakt, is dat er slechts 1.965 exemplaren worden gemaakt, verwijzend naar het eerste volledige productiejaar van de Mustang. Deze exemplaren zijn gereserveerd voor de VS.

Alleen V8

In ons land markeert Ford het begin van de festiviteiten door de bestellingen voor drie extra Mustangs open te stellen. Vier zelfs. De eerste twee zijn de California Special en Nite Pony-edities van de Mustang GT. De eerste smaakt naar een coole rit in de Sunshine State, terwijl de andere zich wat 'dreigender' opstelt, met zijn alomtegenwoordige donkere accenten. Wat deze twee versies gemeen hebben, is dat ze alleen leverbaar zijn met de 5 liter-V8-motor, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak of een tientrapsautomaat. Verder bevestigt Ford dat de superieure 800 pk Mustang GTD in Europa zal worden verkocht. De bestellingen worden in de zomer geopend. Tot slot is de Mustang Mach-E Rally, de elektrische coupé-crossover met 486 pk en 950 Nm, nu te bestellen en staat hij op een versterkte ophanging die 2 centimeter hoger ligt. Dit is nog maar het begin, want we mogen voor het jubileum nog veel meer verwachten.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in