Een Belg verkozen tot Wereldautopersoonlijkheid van het Jaar 2022!

2j geleden | Nicolas Morlet

Hoewel we nog tot 13 april moeten wachten vor de onthulling van Wereldauto van het Jaar 2022, is de jury, bestaande uit 102 journalisten uit 33 landen, al begonnen met het uitreiken van de andere prijzen. En kijk, de prijs voor wereldautopersoonlijkheid gaat naar een Belg.

Die Belg is Luc Donckerwolke, Executive Vice President for Design en Chief Creative Officer van Hyundai Motor Group.

"De heer Donckerwolke werd door de jury gekozen omdat hij verantwoordelijk is geweest voor het ontwerp van verschillende zeer innovatieve nieuwe modellen, waaronder de Hyundai Ioniq 5, de Genesis GV60 en de Kia EV6, die in het afgelopen jaar werden gelanceerd. Bovendien hebben zijn restomod Pony- en Grandeur-modellen een eerbetoon gebracht aan Korea's grootse en vaak over het hoofd geziene automobielerfgoed," aldus de jury in haar verklaring.

Voor zijn functie in Zuid-Korea werkte Luc Donckerwolke voor de Volkswagengroep, met name bij Lamborghini, waar hij onder meer de Murcielago en Gallardo ontwierp. Hij trad in 2016 in dienst bij Hyundai-Kia, eerst als designdirecteur, waar hij onder meer de Genesis tekende, voordat hij de leiding kreeg over designcommunicatie.

"Ik heb in mijn carrière voor veel bedrijven en merken gewerkt en ik ben erg blij met de erkenning die de merken Hyundai, Kia en Genesis hebben gekregen. Ze zijn een echte weerspiegeling van de inspanningen van alle medewerkers, dealers en partners van de Hyundai Motor Group die onvermoeibaar hebben gewerkt aan de ontwikkeling van een sterk gamma aantrekkelijke en relevante voertuigen voor verkoop in meer dan 200 landen over de hele wereld," aldus de prijswinnaar.

Donckerwolke was in de running met vijf andere finalisten: Shailesh Chandra, Managing Director Passenger Vehicle Business Unit bij Tata Motors; James Gay-Rees en Paul Martin, bedenkers en uitvoerend producenten van de Netflix-serie "Formula 1: Drive to Survive"; Tadge Juechter, uitvoerend ingenieur van de nieuwste Corvette; en Linda Zhang, Chief Engineer van de Ford F-150 Lightning, de elektrische variant van de beroemde Amerikaanse pick-up.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in