De BMW van Elvis, opnieuw bedacht

3w geleden | Laurent Zilli

Een Duits bedrijf gespecialiseerd in composietmaterialen heeft besloten de sprong te wagen en een koetswerk te ontwikkelen dat van een nieuwe BMW een ‘nieuwe oude’ BMW maakt.

De directeuren van Estella, een bedrijf dat onderdelen ontwikkelt voor de automobielsector, hebben duidelijk een zwak voor Elvis Presley, of in ieder geval voor de auto waarin hij reed toen hij zijn dienstplicht vervulde in Duitsland. Deze BMW 507 Roadster haalde tien jaar geleden de krantenkoppen toen hij verlaten werd teruggevonden in een schuur in de VS. Vervolgens werd hij teruggekocht en gerepatrieerd naar München door BMW, die hem volledig restaureerde. Feit is dat de 507 een pappenheimerauto is, zelfs zonder enige connectie met de King. In ieder geval is het Elvis naar wie Estella verwijst voor haar roadster, Tender gedoopt. Heb je’m?

Z4

We kunnen nu al zeggen dat het dna werd gerespecteerd, want de rollende basis van de Tender-roadster is een BMW Z4 M40i (G29, de huidige generatie), waarvan de zescilindermotor met 167 pk is opgevoerd tot het symbolische vermogen van... 507 pk. En dan is er natuurlijk nog de carrosserie. Deze is volledig gemaakt van kooolstofvezel en heeft ronde koplampen en een grille waarvan de traditionele neusgaten zijn uitgerekt, net als op het inspiratiemodel. Er zijn ook vier kleine ronde koplampen aan de achterkant en zeer uitgesproken vleugels. Overtuigt van dit resultaat? In ieder geval zijn er al twee van de geplande 15 auto's verkocht, voor een prijs van ongeveer 288.000 euro.

Tags: Insoliet BMW
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in