Ciao Milano, buongiorno Junior!

1w geleden

Na een aanmaning van een Italiaanse minister is Alfa Romeo gedwongen om de naam van zijn nieuwste SUV, die onlangs werd onthuld, te veranderen. Zo wordt de Milano SUV Junior. Een verrassende wending al maakt ook de nieuwe naam deel uit van de geschiedenis van de Italiaanse fabrikant.

Noem hem niet langer Alfa Romeo Milano, maar Junior. Nadat het ontwerp van de SUV Alfa Romeo daags voor de onthulling was uitgelekt, is de Milano SUV weer in het nieuws omdat ook de naam is aangepast na protest van de Italiaanse overheid. De naam 'Milano' werd illegaal geacht, vooral nadat Stellantis aankondigde de Milano SUV in Polen te willen produceren in plaats van in Italië. àls het niet in de regio wordt gemaakt, mag het de naam niet dragen onder de beroemde BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming). Net zoals
Parmigiano Reggiano.

Junior, een historische naam bij Alfa

Een nieuwe episode die de Milanese fabrikant niet lijkt te deren! Alfa Romeo stelt in zijn persbericht zelfs dat 'Junior' een van de favoriete namen van het publiek was voor zijn nieuwe model. Voor de kenners van het merk:'Junior' verscheen al in de jaren 60 met de GT 1300 Junior. Dit model was een succes, er werden meer dan 90.000 exemplaren van verkocht en volgens Alfa Romeo was het "een waar symbool van zijn tijdperk".

Weer een verhaaltje dat Alfa niet lijkt te deren. “De ploeg van Alfa Romeo wil het publiek bedanken voor de positieve reacties, het Italiaanse dealernetwerk voor de steun, de journalisten voor de enorme aandacht voor de nieuwe auto en de overheid voor de gratis publiciteit die dit debat heeft opgeleverd".

Een act waardig aan een commedia dell'arte!

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in