Zal de volgende Nissan GT-R er zo uitzien?

6mnd geleden | Laurent Zilli

De persdag op de Tokyo Motor Show stond bol van het spektakel. We beginnen met deze 1.300 pk sterke elektrische concept van Nissan, de mogelijke voorloper van de 'Godzilla'-erfgename.

Nog voor de opening van de Japan Mobility Show was Nissan al begonnen met het onthullen van concepten die allemaal lijken te wijzen op een nogal radicale esthetische verschuiving van de kant van de fabrikant. Tussen de Hyper Tourer MPV-concept, de Hyper Adventure SUV en deze Hyper Force is het sleutelwoord 'hoeken, niets dan hoeken'. Nissan bevestigt niet dat dit ontwerp een hint geeft naar een hypothetische toekomstige GT-R, maar ontkent het ook niet. En voor waarnemers zijn er genoeg aanwijzingen.

Videospelletje

Allereerst is er de achterkant, met achterlichten die zo kenmerkend zijn voor de auto die fans de bijnaam Godzilla hebben gegeven. Dan is er het algehele profiel en de vorm van het glazen oppervlak, ook sterk geïnspireerd op de nieuwste GT-R. Er is het kleine gepixelde lichtgevende logo in het midden van de grille, dat duidelijk een belletje doet rinkelen bij kenners. En meer anekdotisch is er het feit dat het persbericht melding maakt van twee rijmodi: Grand Touring en Racing. Dus GT en R.

Over Grand Touring gesproken, Nissan maakte ook een punt van de vruchtbare samenwerking met de wereld van videogames, want het zeer futuristische interieur is ontworpen in samenwerking met Polyphony Digital, de studio achter de bestseller Gran Turismo®, het simulatiespel. Deze concept zal ongetwijfeld te zien zijn in de volgende editie van de game en het is nu afwachten of het op een dag geheel of gedeeltelijk werkelijkheid wordt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in