ZR-V wordt Honda’s derde SUV in Europa

1j geleden | Nicolas Morlet

Als onderdeel van zijn Europese plan zal Honda zijn gamma volgend jaar uitbreiden met een derde SUV, waarvan de naam zopas officieel werd gemaakt: de ZR-V.

De nieuwe ZR-V, die tussen de HR-V en de CR-V terechtkomt, wordt gepositioneerd in het hart van het C-SUV-segment, een van de meest competitieve op de markt. Hij zal het moeten opnemen tegen concurrenten zoals de Nissan Qashqai, de Peugeot 3008, de Toyota C-HR en de aanstaande Renault Austral.

Zonder de praktische aspecten te verwaarlozen, zal hij meer gericht zijn op dynamiek en de familietaken overlaten aan zijn grote broer, de CR-V. In Europa zal hij uitsluitend verkocht worden met een e:HEV hybride motor zoals de nieuwste HR-V. De motor zal waarschijnlijk identiek zijn aan die in de nieuwe Civic, met een vermogen van 184 pk.

Déjà-vu?

Hoewel Honda op dit moment nog geen foto's van zijn nieuwe model vrijgeeft, lijkt het erop dat de uiteindelijke versie dicht in de buurt komt van de gloednieuwe Amerikaanse HR-V die enkele weken geleden werd onthuld en hier is afgebeeld. Een model met mooie vormen dat ook rationeler oogt dan de futuristische look van onze Europese HR-V.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in