Volgende BMW X2 verandert radicaal van uiterlijk

6mnd geleden | Nicolas Morlet

BMW bereidt zich voor op de komst van de tweede generatie van zijn SUV X2. Een model dat radicaal van vorm zal veranderen, zoals de eerste foto's van de auto bevestigen.

Bij BMW heeft de X3 zijn coupévariant in de gedaante van de X4, de X5 heeft hetzelfde met de X6, dus was het niet meer dan logisch dat de X1 daar ook recht op kreeg, met de X2. En dat is de plaats die de nieuwe generatie zal innemen. De X2, die in zijn huidige vorm gestroomlijnd en compact is, wordt volgend jaar vervangen door een nieuw model met een veel gestroomlijnder uiterlijk. In lijn met de huidige trends krijgt hij een laag dak, waardoor hij deel uitmaakt van de SUV-coupéfamilie. Net als de nieuwste modellen van het merk pakt zijn grille uit met bredere, uitgerekte nieren en een nieuwe lichtsignatuur.

Elektrisch

Deze tweede generatie van de X2 krijgt voor het eerst een elektrische iX2-versie. Logischerwijs wordt deze technisch gemodelleerd op de iX1. Het resultaat is 313 pk en vierwielaandrijving. Het gamma zou moeten profiteren van het meer aerodynamische ontwerp om een beetje extra reikwijdte te bieden bovenop de 440 kilometer die de iX1 belooft.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in