Suzuki heeft grote Europese ambities: drie nieuwe modellen in twee jaar

10mnd geleden | Nicolas Morlet

Suzuki is misschien niet de best vertegenwoordigde fabrikant in Europa, maar het gaat op zijn kleine elan verder. De fabrikant, gespecialiseerd in compacte auto's, kondigt drie nieuwe modellen voor de komende achttien maanden aan, vooruitlopend op het grote elektrische offensief.

Met de nieuwe S-Cross, een hybride motor voor de Vitara en een facelift voor de Swace en Across is Suzuki de afgelopen maanden druk doende geweest. En dit salvo van nieuwe producten zal op korte en middellange termijn nog intensiever worden. De fabrikant heeft zijn groeiplan onthuld, dat een groot aantal nieuwe producten omvat. Als eerste komt de nieuwe generatie Swift, die voor het einde van het jaar wordt gepresenteerd. Het blijft een stadsauto met conventionele verbrandings- en microhybride motoren. De Vitara krijgt een nieuwe restyling, de tweede sinds zijn introductie in 2015.  Dit keer krijgt de compacte SUV een compleet nieuw gezicht, als we afgaan op de rendering van de lichtsignatuur die de fabrikant heeft onthuld.

80% elektrisch

Bovenal presenteert de fabrikant zijn allereerste elektrische model. Dit model zal worden geproduceerd in India, waar Suzuki marktleider is met zijn jarenlange lokale partner Maruti. Dit wordt de eerste stap in de elektrificatie van het merk, dat tegen 2030 vijf batterij-aangedreven modellen zal tellen. Als we een gokje mogen wagen over de schaduwen van de silhouetten die door de fabrikant zijn geïllustreerd, zou het moeten gaan om een elektrische versie van de gerestylede Vitara en... de Jimny. Een model waarvan de importeur overweegt om de vijfdeursvariant in Europa op de markt te gooien. Het vierde model lijkt een grotere cross-over te worden dan de Vitara, waarover we op dit moment nog geen informatie hebben. Tot slot heeft Suzuki geen plannen om het segment van de kleine stadsauto's te verlaten, want een elektrisch model dat geschikt is voor stedelijke centra staat goed en wel op de planning. Tegen 2030, zouden de elektrische auto's 80% van de verkopen van Suzuki in Europa moeten vertegenwoordigen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in