Suzuki Across 2024: constante evolutie

2w geleden

Sinds zijn lancering in 2021 heeft de Suzuki Across nooit een jaar zonder een evolutie gezeten die hem nog aangenamer in de omgang maakte. 2024 zal geen uitzondering op de regel zijn.

Omdat hij wellicht wat minder bekend is dan de andere modellen uit het Suzuki-gamma, (her)introduceren we hem nog eens. De Across is de grote gezins-SUV die in het voorjaar van 2021 aan de cataloog van Suzuki werd toegevoegd. Niet alleen stelde hij Suzuki in staat om een voertuig aan te bieden in een categorie die leeg was gebleven sinds het verdwijnen van de Grand Vitara XL7, hij zette ook een belangrijke stap voor het merk in het tijdperk van elektrificatie. De Across is Suzuki's allereerste plug-inhybride. En hoewel niemand twijfelt aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van Suzuki's producten, herhalen we dat dit hybride systeem alles in zich heeft om vertrouwen te wekken, want het is afkomstig van Suzuki's partnermerk en de onbetwiste expert in hybridisatie: Toyota.

Suzuki Across: 75 km WLTP

Het hybride systeem bestaat uit een benzinemotor van 2,5 liter en twee elektromotoren (één per as, wat 4x4-aandrijving oplevert, zoals dat hoort op een Suzuki), met een gecombineerd vermogen van 306 pk! Het systeem wordt gevoed door een batterij van 18 kWh, wat een elektrische actieradius volgens WLTP van zo'n 75 kilometer oplevert. Dit alles levert eersteklas verbruiks- en emissiewaarden op: 1,0 l/100 km en 22 g/km CO2.

De eerste evolutie in 2022 betrof het hybride systeem. Dankzij een ingebouwde lader van 6,6 kW (verdubbeld vermogen) is de tijd nodig om de auto volledig op te laden aan een laadpunt dat minstens 22 kW levert, gedaald tot onder de grens van twee uur: het duurt nog 1 uur en 40 minuten om precies te zijn.

In 2023 werd het centrale aanraakscherm van de Suzuki Across geüpgraded van 9 naar 10,5 duim, met een meer gestroomlijnd design waarbij de fysieke knoppen aan de rand van het scherm verdwenen. Bovendien werd het dashboard volledig digitaal, dankzij een nieuw digitaal scherm van 12,3 duim.

Suzuki Across 2024: verbeterde veiligheid

Voor 2024 gaat de Suzuki Across opnieuw een stap verder. We noemden al het centrale aanraakscherm: het multimediasysteem waartoe het toegang geeft, wordt nu uitgerust met een navigatie, wat voordien niet het geval was. Belangrijker is dat het model twee nieuwe rijhulpassistenten krijgt. Ten eerste is de cruisecontrol nu in staat om de snelheid automatisch op intelligente wijze aan te passen, op basis van kaartgegevens en door de camera gedetecteerde verkeersborden. Ten tweede heeft de Across een nieuwe boordcamera, die de staat van alertheid van de bestuurder controleert en indien nodig een pauze aanbeveelt.

Tot slot is het reservewiel vervangen door een reparatiekit. Dat klinkt misschien niet ingrijpend, maar het bespaart toch een paar kilo. In een hybride voertuig kan het ook een paar extra benzinevrije kilometers betekenen.

De Suzuki Across is verkrijgbaar met een tijdelijke korting van 5.000 euro: vanaf 57.994 euro inclusief btw.

Voor meer informatie klik hier.

(partner content)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in