Sony en Honda boeken vooruitgang met hun Afeela

3mnd geleden | Laurent Zilli

Het gezamenlijke merk van Sony en Honda, dat iets meer dan een jaar geleden werd gelanceerd, bereidt zich nu voor op zijn komst op de markt en werkt aan de verfijning van zijn eerste model.

Precies een jaar geleden, op CES 2023, presenteerden Sony en Honda een concept van de elektrische auto die ze samen aan het ontwikkelen waren. De auto kreeg voor het eerst een naam: Afeela. Als alles volgens plan verloopt, wordt dit de naam van een nieuw merk. Het enige wat nog moet gebeuren is een naam geven aan het eerste model, waarvan de evolutie die op CES 2024 werd gepresenteerd een heel precies beeld begint te geven.

2025

Esthetisch gezien zijn het de kleine details die het verschil maken. De evolutie is een paar centimeter langer geworden, tot een totaal van 4,195 meter (nog steeds 1,90 meter breed en 1,46 meter hoog), en het lijkt erop dat het zijdelingse glasoppervlak is verkleind. De voorkant heeft nu verzonken koplampen in plaats van verzonken koplampen, geflankeerd door een grille met LED-display. Binnenin is er weinig veranderd, maar we hebben wel wat technische informatie. Zo kunnen de frontsensoren een 3D-beeld van de wegsituatie voor de auto weergeven wanneer het zicht problematisch is. We hebben ook geleerd dat de Afeela zal worden aangeboden met twee elektromotoren die in totaal 489 pk produceren en dat ze worden aangedreven door een batterij van 91 kWh die kan worden opgeladen met 150 kW. Tot slot, aangezien AI (kunstmatige intelligentie) spraakfuncties een van de grote thema's van het jaar zijn voor de automerken die aanwezig zijn op CES, zal de Afeela gebruikmaken van Microsoft's Azure OpenAI om met de bestuurder te praten. De auto komt waarschijnlijk in 2025 op de markt.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in