Seat-auto's behoren straks tot het verleden

11mnd geleden | Nicolas Morlet

Wie nog een Seat wil kopen, moet snel zijn, want in 2030 is het afgelopen. Zoveel heeft de Volkswagengroep beslist, die zich liever concentreert op zijn nieuwe merk Cupra. Het Spaanse merk zal niet als zodanig verdwijnen, maar zich concentreren op andere bedrijfsactiviteiten.

Seat stopt aan het begin van het volgende decennium met de verkoop van auto's. Het merk dat met de Ibiza, Leon en Ateca zijn hoogtijdagen beleefde, zal naar verwachting rond 2030 verdwijnen en het veld ruimen voor het jonge merk dat voortkwam uit zijn schoot: Cupra. Ironisch genoeg vernemen we via een persbericht van Cupra welk lot zijn voorloper is beschoren. "Seat S.A. ontwikkelt ook de toekomst van het merk Seat. Het werkt momenteel aan de vernieuwing van de modellen Ibiza, Arona en Seat Leon om tot het einde van dit decennium efficiënte plug-in hybrides en verbrandingsauto's te kunnen blijven aanbieden.” En daarna? Het merk zal zich richten op nieuwe activiteiten.

Nieuwe mobiliteitsoplossingen

We voelden het tij al keren toen werd aangekondigd dat de Seat El-Born, die in 2019 als concept werd gepresenteerd, niet de eerste elektrische Seat zou worden, maar de Cupra-badge zou overnemen. Toch zal Seat nog een elektrisch vervolg krijgen, maar in een andere vorm: "Seat zal zich in plaats daarvan richten op nieuwe vormen van mobiliteit waar jongeren behoefte aan hebben, zoals autodelen, abonnementen en micromobiliteit." Deze stap heeft het merk al gezet met SEAT MÓ, een van de belangrijkste deeldiensten in Barcelona, die de afgelopen twee jaar op 15 markten 10.000 elektrische motoren heeft verkocht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in