Seat: een onverwachte wending

3mnd geleden | Laurent Zilli

In een onverwachte wending leren we dat Seat, waarvan het gerucht de ronde deed dat hij op sterven na dood was, toch een kans heeft om in leven te blijven. Maar dan wel in een nieuwe rol.

Het is duidelijk dat niets vanzelfsprekend is. Het was al maanden duidelijk dat Seat radicaal zou veranderen. Seat zou een 'mobiliteitsmerk' worden, dat vooral diensten zou verkopen, maar ook elektrische scooters, elektrische steps, elektrische fietsen, etc. Volgens een regionale leidinggevende van Seat en Cupra, die onze Britse collega's van Autocar spraken, is het plan veranderd.

Instapmodel

Wie ons geregeld leest, zal niet ontgaan zijn dat het merk Volkswagen op zoek is naar een evenwicht tussen winstgevendheid en elektrificatie, terwijl Skoda, dat binnen de groep belast is met de ontwikkeling van auto's met verbrandingsmotor, niet meer helemaal het toegankelijke merk is dat we ooit kenden. Cupra, dat Seat heeft verdrongen, heeft de pretenties van een 'hype', semi-premium als het ware. Blijkbaar heeft men zich aan de top van de VW Group gerealiseerd dat dit alles een gat laat vallen in de lagere prijsklassen. En tegenwoordig kan de groep het zich niet veroorloven ook maar één klant door de vingers te laten glippen. In een mum van tijd is de strategie van Seat heroverwogen: het zal de plaats innemen van Skoda en het instapmerk van de groep worden. De huidige modellen met verbrandingsmotor zullen een update krijgen om hun levensduur te verlengen, maar het wordt niet tegengesproken dat Seat rond 2026 een elektrisch model lanceert, dat zijn basis met de VW ID.1 zal delen. Het leven zit zeker vol verrassingen...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in