Nieuwe BMW 2 Reeks Coupé blijft trouw aan zijn afkomst

2j geleden | Nicolas Morlet

BMW onthult zijn nieuwste 2 Serie Coupé. Goed nieuws: het model ligt volledig in lijn met zijn voorganger, die door BMW werd voorgesteld als het laatste model voor de puristen.

Een paar weken geleden hebben we deze 2-Reeks al in handen gehad toen de ingenieurs hun finale aanpassingen doorvoerden. Als eerbetoon aan de trouwe fans is het nog steeds een achterwielaangedreven auto. Of een vierwielaangedreven auto met het accent op de achteras, al naargelang de versie. Het is hoe dan ook een ijzersterke speler geworden.

Aangezien de technische aspecten van de auto al zijn besproken tijdens onze eerdere testrit, richten we ons nu op de styling. Opgedragen aan puristen vermijdt deze 2 Reeks de valkuil van de exuberant grote grille vooraan, die zelfs bij de diehard aanhangers van het merk nog niet goed is verteerd.

Deze coupé stelt zich wat terughoudender op, met zelfs een zekere soberheid die doet denken aan de vorige generatie, of zelfs aan de 1 Serie Coupé. De motorkap is langer, net als de wielbasis (+51 mm), wat een garantie is voor meer binnenruimte. Het interieur is eveneens ontdaan van allerlei tierlantijntjes en lijkt sterk op dat van een 3 of 4 Reeks, met twee schermen van redelijke afmetingen.

Er komen drie motoren. Naast de M240i die we al vermeld hebben, zal het gamma ook een 184 pk krachtige 220i omvatten en, verrassender, een 220d-diesel van 190 pk. Ze zijn allemaal standaard gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met acht versnellingen. De prijzen in België zijn reeds bekend: 36.700 euro voor de 220i, 41.500 euro voor de 220d en 57.250 euro voor de M240i.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in