KG Mobility: groot offensief voor zijn 70ste verjaardag

1mnd geleden | Laurent Zilli

De vroegere naam van KGM is SsangYong en het is dat merk dat in 2024 zijn 70ste verjaardag viert. Een jaar dat in het teken staat van een serieuze uitbreiding van het gamma.

Terwijl de naam KG Mobility nog steeds vrij onbekend is, moet gezegd dat de naam SsangYong maar een ietsje bekender is bij leken. Dat gezegd zijnde, het merk - dat bij ons kort voor het jaar 2000 zijn gloriemoment beleefde - is al 70 jaar oud. Het viert deze gelegenheid met wat waarschijnlijk het drukste jaar in zijn geschiedenis wordt op het gebied van lanceringen. Dit jaar staan er minstens drie nieuwe modellen op de agenda, naast de recente facelift van de Tivoli.

EV, coupé en pick-up

Het eerste nieuwe model staat al een tijdje op de kaart, aangezien de elektrische auto Torres dit jaar op de markt komt. De rest wordt aangekondigd in een video die onlangs door de fabrikant is gepubliceerd. Daarin is een model te zien dat kan worden omschreven als een coupéversie van de Torres, met een duikende lijn achteraan en een lichtjes herontworpen voorkant. We zien ook wat lijkt op een productieversie van een geheel nieuwe pick-up. Tot slot volgt er mogelijks nog een vierde model, geïnspireerd op een concept uit 2023. Wanneer die onthulling er komt? Sommigen zetten in op de Busan Motor Show (Zuid-Korea) eind juni, anderen op een onlinepresentatie in maart, de jubileummaand van het merk.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in