Hopium Machina Vision: de Franse waterstofauto krijgt vorm

11mnd geleden | Nicolas Morlet

Het gebeurt niet elke dag dat een nieuw Europees merk wordt geboren. En dan vooral niet als het op waterstof vertrouwt om te concurreren met de bestaande elektrische spelers. Dat is de belofte van Hopium, dat de eerste conceptversie van zijn Machina Vision onthult.

Met de Machina Vision gaat Hopium de concurrentie aan met zowel de Tesla Model S als de Porsche Taycan. Deze sedan ontwikkelt 500 pk, haalt 230 km/u en een actieradius van bijna 1.000 kilometer uit een brandstofcel op waterstof. Dat alles voor een prijs die rond de €120.000 schommelt. Aan ambitie geen gebrek.

Om zijn doel te bereiken, heeft het bedrijf zich omringd met eersteklasmanagers, zoals een ontwerper die werkte voor... Porsche en Tesla, en de voormalige Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djebbari, die in de raad van bestuur zetelt.

Het gaat dus goed met de start-up, die de vorderingen van haar werkzaamheden bekendmaakt. Het Machina-concept lijkt vrij dicht aan te leunen bij wat de productieauto zou kunnen zijn, met eenvoudige lijnen en door aerodynamica gedicteerde rondingen. Aan de voorzijde gaan de luchtopeningen open en dicht naargelang de koelbehoefte van de brandstofcel.

Gaan de frameloze deuren open, dan zie je een passagierscompartiment ontworpen voor vier passagiers met individuele zitplaatsen. Vooraan is de middenconsole tot zijn eenvoudigste vorm teruggebracht en werden alle bedieningselementen ondergebracht in een indrukwekkende scherm dat van de ene kant van de auto naar de andere loopt. Het merk verklaart ook dat alle materialen in Europa zijn geproduceerd voor een geringere milieu-impact.

De Hopium Machina Vision zal worden gepresenteerd op het Paris Motion Festival, van 17 tot 23 oktober.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in