Grote operatie voor de Nissan Qashqai

1w geleden | Laurent Zilli

Nissans bestverkopende cross-over ondergaat een grote facelift. Maar het gezicht is niet het enige dat deze midcareer update onder handen neemt.

De Nissan Qashqai, die in 2021 op de markt kwam, ondergaat een facelift die een beetje te vroeg komt. In dit geval zijn er geen minimalistische wijzigingen; het model heeft een compleet nieuw gezicht, wat een boost aan karakter geeft aan een model dat vaak als erg conservatief wordt beschouwd. Aan de achterzijde zijn de wijzigingen minder groot, maar de vernieuwde 'architectuur' van de koplampunits zorgt ook hier voor extra uitstraling. Tot slot heeft Nissan ook het interieur onder handen genomen, met alcantara op het dashboard en gewatteerd leer op de stoelen.

Google

De Qashqai boekt ook technologische vooruitgang, met de toevoeging van nieuwe rijhulpmiddelen zoals de 'transparante motorkap', en vooral de integratie van Google in de systemen van de auto. Naast de gebruikelijke multimediafuncties zul je ook de airconditioning met je stem kunnen bedienen door luidop "Oké, Google" uit te spreken. Aan de aandrijflijn zijn er geen wijzigingen: de Qashqai behoudt de hybride aandrijflijn e-Power. Het bijzondere hieraan is dat de benzinemotor niet in verbinding met de wielen heeft. Hij levert alleen energie aan de 190 pk sterke elektromotor.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in