Exclusief: we testten de revolutionaire multimedia van een Audi concept car!

10mnd geleden | Maxime Pasture

In een steeds digitalere wereld praten we veel over verhoogde en virtuele realiteit. Maar aan boord van de concept car Audi Activesphere hebben we voor het eerst mixed reality ervaren.

Mixed reality is een grappige uitdrukking! Heel eenvoudig, het is virtuele inhoud met een ruimtelijke link naar de echte wereld, in drie dimensies. Volgens Audi is de concept Activesphere de eerste die gebruikmaakt van deze technologie, die de dimensie van interactie toevoegt aan die van de superpositie van de echte en digitale wereld. Geen paniek, wij leggen het uit.

Verwarrend

Met behulp van een headset voor augmented reality brengt het systeem bedieningsoppervlakken en schermen, onzichtbaar voor het blote oog, in het gezichtsveld van de gebruiker. De hand kan dan intuïtief de blik van de gebruiker volgen om de functies van het voertuig te bedienen. Bijvoorbeeld: toen we de dakhemel naderden, werd een muzieklijst in 3D weergegeven. Terwijl we bezig waren de muziek te veranderen, konden de inzittenden aan boord, zonder zo’n headset, ons gebaren zien maken in het luchtledige, omdat er niets zichtbaar is voor het blote oog. Wat leuk! Hetzelfde geldt voor het veranderen van de temperatuur aan boord: onze blik is gericht op virtuele knoppen die automatisch naar ons toe bewegen. We hoefden alleen maar de virtuele knop met onze hand vast te pakken om de temperatuur hoger of lager te zetten.

De ervaring was leuk en interessant, maar Audi en zijn ontwikkelaars hebben nog werk voor de boeg om het te verbeteren. Hoewel de visuele ervaring een groot succes is, moeten de uit te voeren gebaren zeer delicaat en precies zijn om te werken. We mogen niet vergeten dat al deze bewegingen werden uitgevoerd in 100% autonome rijmodus, omdat het uitvoeren van deze handelingen tijdens het rijden veel te veel afleiding zou veroorzaken... Maar we moeten toegeven dat de auto's van de toekomst, als ze ooit echt autonoom worden, de mogelijkheden op een fenomenale manier zullen verbreden...

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in