En de beste sportwagens van de afgelopen 25 jaar zijn...

8mnd geleden | Maxime Pasture

Om hun vijfentwintigjarig jubileum te vieren, heeft het Britse team van PistonHeads meegedaan aan een verkiezing die interessant zou moeten zijn voor alle sportwagenliefhebbers.

PistonHeads.com is een van de grootste 'marktplaatsen' voor sportauto's en premium auto's in het Verenigd Koninkrijk. Om de 25ste verjaardag van de site te vieren, heeft het team een verkiezing georganiseerd met alleen maar droomsportauto's die in de afgelopen vijfentwintig jaar zijn geproduceerd. Hier zijn de winnaars.

Vijf winnaars, waaronder twee Engelsen...

We beginnen met stille trom, met de beste sportsedan: de BMW M5 E39 (1995-2004). Vervolgens vinden we in de categorie dynamische compacte auto's de modernste van de winnaars: de Toyota GR Yaris. In de categorie sportwagens was de Lotus Elise S1 (1996-2000) de unanieme winnaar. Voor het plezier op het circuit bracht het PistonHeads-team hulde aan de Caterham 620R. Tot slot eindigen we met een zwaargewicht: volgens het Britse team is de beste supercar van de afgelopen vijfentwintig jaar niemand minder dan de Porsche Carrera GT die tussen 2003 en 2006 werd geproduceerd. Het is waar dat zijn V10-motor centraal achterin, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak, en zijn 612 pk op de achterwielen volstaan om elke autoliefhebber de rillingen over de rug te doen lopen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in