Elektrische Suzuki Jimny, en vier andere modellen tegen 2030

1j geleden | Nicolas Morlet

Zoals andere autofabrikanten, moet Suzuki zijn aanbod elektrificeren om in Europa te overleven. Het merk heeft zojuist zijn strategie onthuld door de lancering van vijf elektrische modellen tegen 2030 aan te kondigen. Daaronder lijkt ook een elektrische versie van de kleine Jimny te zitten!

Suzuki is een van de laatste merken die geen elektrische auto in zijn Europese aanbod telt. Een leemte die binnenkort wordt opgevuld door een investering van 32 miljard euro, waardoor tegen het einde van het decennium vijf batterij-elektrische modellen het levenslicht zullen zien.

Focus op SUV's

Van deze vijf modellen zijn er vier SUV's en cross-overs van verschillende afmetingen. Deze moeten geleidelijk de Suzuki Vitara en S-Cross vervangen, maar ook de Swift voor de meest compacte. Daarnaast iets wat op een micro-stadsauto lijkt met looks die geïnspireerd lijken op de eerste generatie Wagon R.

Elektrische Jimny!

Tenslotte wijst het laatste silhouet duidelijk op de komst van een elektrische Jimny! Dit is het bewijs dat de fabrikant zijn kleine SUV in Europa niet in de steek laat, die nu alleen als bedrijfsvoertuig op bepaalde markten wordt aangeboden, om de drastische CO2-gemiddelden die door Europa worden opgelegd te vermijden en zo Suzuki de zware boetes te besparen die bij overschrijding ervan worden voorzien. Het is ook een manier voor de fabrikant om klanten in Europa te troosten na de lancering van de vijfdeursversie van de Jimny, die verstek geeft voor Europa.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in