Deze Indiase SUV's zijn bijna Volkswagens

1j geleden | Nicolas Morlet

Mahindra en Mahindra, een van India's grootste autofabrikanten, heeft een complete reeks elektrische SUV's ontwikkeld. Wat ze zo bijzonder maakt, is dat ze allemaal gebruikmaken van hetzelfde elektrische platform, geleverd door Volkswagen.

Stukje bij beetje slaagt Volkswagen erin nieuwe afzetmarkten te vinden voor zijn elektrische MEB-platform. Het wordt al gebruikt door bijna alle elektrische auto's van de groep, van de Skoda Enyaq tot de Cupra Born, de Audi Q4 en de ID.Buzz en ID.Aero, en zal vanaf volgend jaar ook als basis dienen voor twee Ford-modellen, als onderdeel van een samenwerking tussen de twee autoconcerns. Het bewijst hoe veelzijdig dit platform is, wat bij de introductie in 2018 werd aangekondigd als een van de sterke punten.

Deze keer exporteert VW zijn platform naar Azië. Mahindra zal tegen 2026 vijf SUV's op de markt brengen onder de merknamen XUV (.e8, .e9) en BE (.05, .07 en .09). De autogroep verwacht dat deze elektrische modellen goed zullen zijn voor 20-30% van zijn totale SUV-verkoop. Hoewel deze modellen in het Europese designcentrum van het merk in het VK worden ontwikkeld, wordt niet verwacht dat zij in de onmiddellijke toekomst in het VK zullen worden verkocht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in