De Volkswagen Polo maakt het weer bont

3j geleden

Op maandag, blijkbaar de meest deprimerende dag van het jaar, heeft de Nederlandse importeur van Volkswagen toch iets laten zien dat de mensen deed glimlachen...

Slechts geproduceerd op 3.806 stuks in het midden van de jaren 90 was de Volkswagen Polo Harlekin een kleurrijke verschijning in alle betekenissen van het woord: hij droeg zijn carrosseriepanelen in verschillende tinten. In totaal ging het om vier kleurcombinaties (rood, geel, groen en blauw), waarbij welbepaalde onderdelen (zoals de motorkap, achterklep, achterdeuren, bumpers en spiegels) steeds symmetrisch in dezelfde kleur waren gespoten. Aan het unieke karakter herinnerden binnenin alleen een speciaal stofpatroon voor de stoelen samen met een stuurwiel en schakelknop in het blauw.

Verrassend genoeg werd de auto een groot succes, dus ging Volkswagen verder dan de oorspronkelijk geplande 1.000 stuks. De Harlekin is ondertussen een verzamelobject geworden en is nooit officieel in Nederland geïmporteerd. Dit model is echter zo bekend dat de lokale VW-importeur heeft besloten er hulde aan te brengen en de huidige Polo tot bonte harlekijn te transformeren. Helaas zijn er geen productieplannen.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in