Audi neemt het op tegen een Chinese concurrent, maar krijgt geen gelijk van Europa

1j geleden | Nicolas Morlet

Het Chinese merk Nio maakt een schuchtere intrede in Europa. Voor Audi genoeg reden om zich zorgen te maken over de namen van hun modellen, die te dicht bij die van het Duitse merk zouden liggen, dus stapte het naar de rechtbank. Maar na een eerste overwinning in Beieren is de Duitse fabrikant door Europa afgewezen.

Nio begint zijn eerste voertuigen in Europa te leveren. Alleen, zijn SUV's, het speerpunt van het elektrische merk, heten ES6, ES7 en ES8. Namen die te dicht bij S6, S7 en S8 liggen volgens Audi, die daarom het gebruik van deze alfanumerieke namen met juridische middelen wou voorkomen. Kwestie dat een koper die een Duitse sportsedan wil, niet eindigt met een Chinese SUV (je weet maar nooit)...

EU draait terug

Nadat Audi zijn zaak voor een Beierse rechtbank had gewonnen, kreeg het een weerbots van de Europese Unie. Het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO) oordeelde dat de naam Nio niet te verwarrend is met de naam Audi. De Chinese fabrikant mag zijn auto's dus gewoon verkopen.

Nio neemt voorsprong

Nio heeft echter niet getalmd. De fabrikant nam het voortouw zonder het oordeel van de verschillende instanties en een eventueel beroep van Audi af te wachten. Daardoor komt de ES7 uiteindelijk onder de naam EL7 op de markt. Een pragmatische beslissing van de fabrikant, wiens imago nog in volle opbouwd is, ongeacht de gekozen naam.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in