Aston Martin DBS 770 Ultimate Volante: de top eraf

1j geleden | Laurent Zilli

Afgelopen winter presenteerde Aston Martin de nieuwste versie van de V12 aangedreven super-GT. Nu is het lente, dus is het logisch dat er ook een dakloze versie verschijnt.

Aston Martin maakt zich op om 'afscheid' te nemen van zijn DBS, de door een V12 aangedreven super-GT die in 2018 werd gelanceerd. Het was een evolutie van de Vanquish uit 2012. Na elf jaar was het dus duidelijk tijd om met pensioen te gaan.  De ultieme versie van de auto heet 770 Ultimate. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de 5,2 liter-V12 met dubbele turbo opgevoerd tot 770 pk (+45) en 900 Nm, die via een achttrapsautomaat naar de achterwielen wordt gestuurd. Esthetisch krijgt hij een extra vleugje agressiviteit, met een grote U-vormige luchthapper op de motorkap en een herwerkte diffusor achter.

199 stuks

Dit wonderlijke tuig is nu verkrijgbaar in een cabrioletversie, en krijgt het bekende achtervoegsel dat Aston Martin altijd op zijn cabriolets plakt: Volante. De 770 Ultimate Coupé was al zeer exclusief, met slechts 300 geproduceerde exemplaren. De Volante wordt dat nog meer, want Aston Martin zet de klok stil na 199 stuks. En vergeef ons als we het niet over de prijs hebben, dat is gewoon onnodig. De hele productie is uiteraard al verkocht.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in