8 vragen om de avontuurlijke SUV SsangYong Torres te ontdekken

4mnd geleden

SsangYong, de SUV-specialist, lanceert een gloednieuw model. Zijn naam? Torres, geïnspireerd op een nationaal park in Chili. In België zal hij eerst verkrijgbaar zijn in een benzineversie en vanaf 2024 als elektrische EVX.

1. Wat is de SsangYong Torres?

Dit is de nieuwste SUV van de Koreaanse fabrikant SsangYong, die onlangs op de Europese markt werd gelanceerd. Het betekent een nieuwe start voor het merk, dat in 2024 KG Mobility wordt. We zullen in een later artikel ingaan op de naamsverandering.

2. Hoe onderscheidt de Torres zich van de concurrentie?

De SsangYong Torres onderscheidt zich door zijn scherpe hoeken, een grille met verticale kieuwen en aluminiumachtige stoters in de bumper. Zijn atypische deuk op de achterklep imiteert een zichtbaar reservewiel en geeft hem een sterke persoonlijkheid.

3. Wat zijn de afmetingen en het gewicht?

Deze SUV, die klaar is voor avontuur, is 4,7 meter lang, 1,89 meter breed en 1,71 meter hoog. Hij weegt slechts 1.498 kilo, wat vrij licht is voor zijn segment.

4. Welke motoren heeft de Torres?

Hij wordt aangedreven door een 1,5 liter-turbobenzinemotor met een vermogen van 163 pk en 280 Nm. Een 100% elektrische versie van de Torres, EVX genaamd, staat gepland voor 2024. De WLTP-actieradius daarvan bedraagt 462 kilometer.

5. Welke aandrijflijnopties zijn beschikbaar voor de Torres?

De Torres biedt de keuze uit een 4x2- of 4x4-configuratie en een handgeschakelde zesversnellingsbak of automatische versnellingsbak.

6. Hoeveel bedraagt het koffervolume van de SsangYong Torres?

De SsangYong Torres biedt een royale binnenruimte en een koffervolume van 703 liter, ideaal voor gezinsavonturen. Goed nieuws: dit volume blijft ongewijzigd op de elektrische EVX-versie!

7. Welke veiligheidsvoorzieningen heeft hij?

De standaarduitrusting omvat frontale-, zijdelingse- en gordijnairbags, noodremassistentie en actieve koprolbescherming. De topversies hebben dodehoekbewaking en knie-airbags.

8. Hoeveel kost de SsangYong Torres?

De prijzen starten aan 36.490 euro (exclusief actuele kortingen), waarmee de reputatie van SsangYong als betaalbaar off-roadmerk wordt bekrachtigd. Alle versies van de Torres worden geleverd met 5 jaar garantie (of 100.000 km), met gedurende deze periode pechhulp over heel Europa.

Klik hier voor meer informatie.

(partner content)

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in