Ukkel: einde van de deelscooters?

1j geleden

Burgemeester van Ukkel Boris Dilliès heeft de afgelopen dagen zijn ergernis geuit over deelscooters. Op vraag van Belga antwoordde hij dat hij op zoek was naar een wettelijke manier om het parkeren van scooters in de gemeente te verbieden.

Het aantal deelscooters neemt toe, en ze hebben een wiel in het voetgangerslandschap van Brussel gestoken. Het probleem? Onbevoegd parkeren hindert het verkeer in het stadscentrum. Met meer dan 12.000 elektrische scooters in de Belgische hoofdstad zijn de moeilijkheden voor de autoriteiten reëel. De gemeente Ukkel wil nu een parkeerverbod invoeren in afwachting van de goedkeuring van gewestelijke decreten. De burgemeester is van plan "dropzones" in te voeren, die het mogelijk maken het parkeren binnen een afgebakend gebied te reguleren.

Geldende regels

Hoewel parkeren het grootste probleem is bij deze nieuwe mobiliteit, zijn er reeds regels vastgesteld voor het gebruik van deze vervoermiddelen. Minderjarigen onder de 16 jaar mogen ze niet gebruiken, en de regel "1 scooter = 1 persoon" is van kracht. Bovendien wordt de maximumsnelheid verlaagd tot 20 km/u in het gebied en tot 8 km/u in de autovrije straten van het centrum en op de weg van Elsene.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in